Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 50 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 50 g cukru
-
10
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 20 g cukru wanilinowego - 130 g masła orzechowego
- 1 szczypta soli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 615.1 kJ / 147 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 12.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masło czekoladowe
40min
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25min
Trufle z nadzieniem ciasteczkowym
1 godz.
Gorąca czekolada z wanilią
15min
Gorąca czekolada
10min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Ciasteczka czekoladowe 'ciągutki'
55min
Gorąca czekolada z orzechami laskowymi
15min
Ciasteczka z białą czekoladą
25min
Fondant czekoladowy
35min
Ciasteczka czekoladowe
45 min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40min