
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g płatków owsianych, górskich plus dodatkowa ilość do posypania formy keksowej
- 300 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 200 - 220 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 30 g drożdży świeżych pokruszonych
- 380 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 ½ - 2 łyżeczki tymianku, suszonego
- masło do natłuszczenia formy keksowej
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 85.7 kcal / 358.7 kJ
- Białko
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Sód
- 89.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb twarogowy z orzechami i ziarnami (niskowęglowodanowy)
1 godz. 30 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min