
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 70 g cukru
- 350 - 400 g mąki pszennej
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 3 żółtka
Nadzienie z borówek
- 1 żółtko
- 1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
- 30 g masła
- 20 g cukru trzcinowego, plus dodatkowa ilość do posypania
- 500 g borówek amerykańskich
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2136.3 kJ / 510.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 12.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jabłka pod kruszonką
55min
Tarta tatin
2h
Czereśniowa galette
1h 25min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2h 50 phút
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1h 10min
Rabarbarowe ślimaczki
2h
Szybkie ciasto ze śliwkami
1h 10min
Tarta z rabarbarem i bezą
2h 20min
Tarta z botwinką i serem feta
1h 45 min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3hod. 10min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1h 10min