Urządzenia i Akcesoria
Podhalańskie moskole
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Dip czosnkowy
-
2 ząbki czosnku
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g majonezu
-
300 g jogurtu naturalnego
-
3 - 4 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki miodu wielokwiatowego
Moskole
-
500 g wody
-
600 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
1 jajko
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
100 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i rąk
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej rzepakowy do smażenia moskoli
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1046.6 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
1878.8 kJ /
449 kcal
Tłuszcz
23.2 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
51.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRÓL ZIEMNIAK
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paszteciki piknikowe
50 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 godz. 10 min
Naleśnikowy makaron
55 min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 godz. 10 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min
Kotlety z jajek
1 godz.