Tarta serowa z cydrem

Tarta serowa z cydrem

4.3 45 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków

Składniki

  • 240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta cukru
  • 80 g wody
  • 80 g oleju
  • 150 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
  • 150 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
  • 150 g cydru
  • 150 g mleka
  • 3 jajka
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 388 kcal / 1624 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...