Urządzenia i Akcesoria
Lesachtaler Hausbrot
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 godz. 30 min
1 Stück
Składniki
Sauerteig
-
Anstellgut (vom Roggensauerteig)10 g
-
Wasser (35-37°C)190 g
-
Roggenmehl Type 960210 g
Quellstück
-
Roggenkörner50 g
-
Kürbiskerne20 g
-
Sonnenblumenkerne20 g
-
Leinsamen20 g
-
Wasser160 g
Hauptteig
-
Wasser kalt220 g
-
frische Germ5 g
-
Roggenmehl Type 960 etwas mehr zum Bemehlen120 g
-
Roggenmehl, Type 2500Roggen-Vollkornmehl60 g
-
Weizen-Vollkornmehl240 g
-
Salz2 ½ TL
-
Brotgewürz2 TL
-
Wasser100 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
77 g
Kalorie
10544 kJ /
2518 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
73.8 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
463 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Gewürz-Zwillinge
16 godz. 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Waldstauden-Roggenbrot
23 godz. 30 min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Vinschgerl
14 godz.
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min