Lesachtaler Hausbrot

Lesachtaler Hausbrot

4.7 81 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 godz. 30 min
1 Stück

Składniki

Sauerteig
  • Anstellgut (vom Roggensauerteig)
    10 g
  • Wasser (35-37°C)
    190 g
  • Roggenmehl Type 960
    210 g
Quellstück
  • Roggenkörner
    50 g
  • Kürbiskerne
    20 g
  • Sonnenblumenkerne
    20 g
  • Leinsamen
    20 g
  • Wasser
    160 g
Hauptteig
  • Wasser kalt
    220 g
  • frische Germ
    5 g
  • Roggenmehl Type 960 etwas mehr zum Bemehlen
    120 g
  • Roggen-Vollkornmehl
    60 g
    Roggenmehl, Type 2500
  • Weizen-Vollkornmehl
    240 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Brotgewürz
    2 TL
  • Wasser
    100 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 77 g
Kalorie 10544 kJ / 2518 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 73.8 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 463 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...