Urządzenia i Akcesoria
Marillen-Curd
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
5 Schraubgläser
Składniki
-
Zucker400 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst80 g
-
Marillen entkernt und halbiert300 g
-
Butter in Stücken200 g
-
Eier (Größe M)6
-
Vanille, gemahlen2 Msp.
-
Salz2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
9 g
Kalorie
3166 kJ /
756 kcal
Tłuszcz
41 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
87 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Süßer Marillensenf
55 min
Marillenröster
30 min
Bratapfeltiramisu mit Manner Löffelbiskuit
2 godz. 20 min
Marilleneis
15 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Pfirsich-Curry-Chutney
1 godz.
Marillennektar
2 godz.
Ribiselgelee
55 min
Powidl
8 godz.
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Nusszwieback
7 godz. 50 min