Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Zucker
- 80 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 300 g Marillen, entkernt und halbiert
- 200 g Butter, in Stücken
- 6 Eier (Größe M)
- 2 Msp. Vanille, gemahlen
- 2 Prisen Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3166 kJ / 756 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Marilleneis
15 Min
Marillenröster
30min
Marillennektar
2 Std.
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Powidl
8 Std.
Nusszwieback
7 Std. 50 Min
Süßer Marillensenf
55min
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55min
Marillenmarmelade mit Vanille
1hod. 5min
Marillen Curd-Tartelettes
1 godz. 30 min
Marillen-Limes
25 Min
Kirschenchutney
1hod. 5min