Urządzenia i Akcesoria
Marillen-Curd
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
5 Schraubgläser
Składniki
-
Zucker400 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst80 g
-
Marillen entkernt und halbiert300 g
-
Butter in Stücken200 g
-
Eier (Größe M)6
-
Vanille, gemahlen2 Msp.
-
Salz2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
9 g
Kalorie
3166 kJ /
756 kcal
Tłuszcz
41 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
87 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfel-Zwiebel-Marmelade mit Speck
1 godz. 15 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2 godz. 30 min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Marillennektar
2 godz.
Powidl
8 godz.
Orangenpaste
30 min
Zitronensalzpaste
10 min
Marillenröster
30 min
Süßer Marillensenf
55 min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min