![Knusperspitze Knusperspitze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dc8a92e9-be01-47ea-a31c-5fd1498b8709/Derivates/5875802d-4a45-4f30-9f00-1fdfa2ae35b4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kochstück
- 30 g Weizenkörner
- 30 g Roggenkörner
- 20 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 25 g Leinsamen
- 20 g Sesam
- 40 g Haferflocken
- 300 g Wasser
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 100 g Wasser, kalt und etwas mehr zum Bearbeiten und Bestreichen
- 10 g frische Hefe
- 340 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bemehlen
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
lub 10 g Honig - 10 g Butter, kalt
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 4 EL Sesam zum Bestreuen
- 1 EL grobes Salz zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilchbrot
18h
Müsliweckerl
15 Std. 30 Min
Kaisersemmeln
15h 45min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Gewürz-Zwillinge
16h 30min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14h
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Vinschgerl
14h
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Lesachtaler Hausbrot
30u. 30min