Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kochstück
- 30 g Weizenkörner
- 30 g Roggenkörner
- 20 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 25 g Leinsamen
- 20 g Sesam
- 40 g Haferflocken
- 300 g Wasser
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 100 g Wasser, kalt und etwas mehr zum Bearbeiten und Bestreichen
- 10 g frische Hefe
- 340 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bemehlen
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
lub 10 g Honig - 10 g Butter, kalt
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 4 EL Sesam zum Bestreuen
- 1 EL grobes Salz zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lesachtaler Hausbrot
30h 30min
Speck-Käse-Stangerl
14h 45min
Gewürz-Zwillinge
16h 30min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14 Std.
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Müsliweckerl
15h 30min
Dinkelsemmerl
14h 30min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Vinschgerl
14 Std.
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Mohnflesserl
14h 30min