
Wersje kompatybilne
Birnen- und Apfelkompott (XXL)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 - 280 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1300 g Birnen, geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp), in Stücken (5-7 mm)
- 1300 g Äpfel, geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp), in Stücken (5-7 cm)
Kompottbasis
- 400 g Wasser
- 400 g Birnen, geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)
- 160 - 240 g Zucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 4 Gewürznelken
-
1
TL Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
lub 1 TL Rosmarin, getrocknet (opcjonalnie) - 400 g Äpfel, geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)
- 1 Zimtstange
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1437 kJ / 343 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 7 mg
Alternatywne przepisy
Zwetschken-Heidelbeermarmelade & Apfel-Kürbismarmelade (XXL)
1h
Omas Apfelkompott
20 min
Milchreis (XXL)
55 min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35 min
Spargel mit Kartoffeln und Sauce Hollandaise
50min
Spaghetti Carbonara
25 min
Lasagne
1h 45min
Menü: Brokkolisalat und Käseaufstrich zu Gemüseplatte mit Petersilien-Zitronensauce
1h
Spargel mit heurigen Erdäpfeln und Joghurthollandaise
45 min
Vanillezucker
72 godz.
Erdbeereis
5 min
Omas Apfelkompott mit Honig
20 min