Urządzenia i Akcesoria
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
-
Eier (Größe M)7
-
Zucker130 g
-
Buchweizen250 g
-
Haselnüsse200 g
-
Backpulver1 TL
-
Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Honig50 g
-
Vanillezucker1 TL
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Milch125 g
-
Mandelblättchen50 g
-
Gelatineblätter2
-
Preiselbeermarmelade (Grantnmarmelade, Wildpreiselbeeren)400 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
2224 kJ /
531 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omas Kärntner Reindling
2 godz. 25 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2 godz. 45 min
Schwarzplententorte
2 godz. 40 min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Kärntner Kasnudln
1 godz. 45 min
Nusspotize
2 godz. 20 min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Kärntner Reindling
2 godz. 40 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min