Zwetschkenmousse auf Zwetschkenröster (XXL)

Zwetschkenmousse auf Zwetschkenröster (XXL)

4.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 8 godz. 40 min
12 Portionen

Składniki

  • Gelatineblätter in Stücken
    6
Zwetschkenröster
  • Zwetschken, frisch entkernt, in kleinen Stücken (2 cm)
    550 g
  • Wasser
    100 g
  • Rum (opcjonalnie)
    20 g
  • Speisestärke in 4 EL Wasser aufgelöst
    2 EL
  • Zucker je nach Süße der Früchte
    20 - 40 g
  • Zitronenschale
    1 ½ TL
  • Zimt, gemahlen
    1 ½ TL
Zwetschkenmousse
  • Zucker je nach Süße der Früchte
    70 - 120 g
  • Zimt, gemahlen
    2 TL
  • Zitronenschale
    2 TL
  • Schlagobers, 36% Fett
    400 g
  • Wasser
    100 g
  • Zwetschken, frisch halbiert und entkernt
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 12 mg
Białko 2 g
Kalorie 858 kJ / 205 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...