Wersje kompatybilne
Zwetschkenmousse auf Zwetschkenröster (XXL)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Gelatineblätter, in Stücken
Zwetschkenröster
- 550 g Zwetschken, frisch, entkernt, in kleinen Stücken (2 cm)
- 100 g Wasser
- 20 g Rum (opcjonalnie)
- 2 EL Speisestärke, in 4 EL Wasser aufgelöst
- 20 - 40 g Zucker, je nach Süße der Früchte
- 1 ½ TL Zitronenschale
- 1 ½ TL Zimt, gemahlen
Zwetschkenmousse
- 70 - 120 g Zucker, je nach Süße der Früchte
- 2 TL Zimt, gemahlen
- 2 TL Zitronenschale
- 400 g Schlagobers, 36% Fett
- 100 g Wasser
- 500 g Zwetschken, frisch, halbiert und entkernt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 12 mg
Alternatywne przepisy
Karotten-Ingwer-Suppe
45 min
Neunkräutersuppe
25 min
Zwetschken-Schichtdessert mit Vanillecreme
30 min
Topinambursuppe, Schmorbraten mit Erdäpfelknödel und Rotkraut; Apfel-Tiramisu
2h 30min
Menü: Tomatencremesuppe und Kohlrouladen mit Hirse und Champignonsauce
1h 40min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Eierschöberl
1 godz.
Kräuterschöberlsuppe
35 min
Mostschaumsuppe
1h 10min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1 godz.
Gefüllte Lebkuchen
11 godz. 30 min