Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Germteig
- 250 g Dinkelkörner
- 250 g Milch
- 20 g frische Germ, zerbröselt
- 50 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Zucker
- 250 g Weizenmehl, glatt, Type W480, etwas mehr zum Bemehlen
- ½ TL Salz
Mohnfüllung
- 130 g Mohnsamen
- 70 g Zucker
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
Glasur
- 150 g Zucker
- 15 - 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Lebensmittelfarbe (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 457 kJ / 109 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 37 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Weinteig
1 Std. 15 Min
Mohnblume
2hod. 20min
Menü: Wirsingrouladen mit Hendlfülle und Paprikagemüse; Topfenauflauf
1 godz. 25 min
Buchteln mit Powidl
2hod. 20min
Heidelbeerschnecken
2 godz. 30 min
Birnenkuchen mit Walnüssen
1 Std.
Batzerlgugelhupf
2 Std. 50 Min
Obstkuchen
1 Std.
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Nusstorte mit Buttercreme
17h
Lebkuchen mit Zuckerglasur
25h 30min
Schnelle Biskuitroulade
30 min