Marillensüppchen mit  gebackenen Grießnockerln

Marillensüppchen mit gebackenen Grießnockerln

4.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

Marillensüppchen
  • Marillen halbiert und entkernt
    500 g
  • Zucker
    80 g
  • Vanillezucker
    20 g
  • Zitronensaft
    2 EL
Gebackene Grießnockerl
  • Milch
    500 g
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 TL
  • Butter
    20 g
  • Weichweizengrieß
    80 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Staubzucker
    4 EL
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Himbeeren zum Dekorieren
  • Butterschmalz

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 1277 kJ / 305 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...