Urządzenia i Akcesoria
Marillensüppchen mit gebackenen Grießnockerln
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen
Składniki
Marillensüppchen
-
Marillen halbiert und entkernt500 g
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker20 g
-
Zitronensaft2 EL
Gebackene Grießnockerl
-
Milch500 g
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)1 TL
-
Butter20 g
-
Weichweizengrieß80 g
-
Ei (Größe M)1
-
Staubzucker4 EL
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Himbeeren zum Dekorieren
-
Butterschmalz
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1277 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Süße Marille
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Zwetschkenröster
1h 30min
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Orangen-Marillen-Kuchen im Glas
1h 5min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2h 30min
Hollerkoch
2h 50min
Ribiselgelee
55min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Marillenröster
30min
Scheiterhaufen
1h 30min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min