Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marillensüppchen
- 500 g Marillen, halbiert und entkernt
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker
- 2 EL Zitronensaft
Gebackene Grießnockerl
- 80 g Weichweizengrieß
- 500 g Milch
- 20 g Butter
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 Ei (Größe M)
- 4 EL Staubzucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Butterschmalz
- Himbeeren zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1277 kJ / 305 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Traubengelee
1h
Orangenmarmelade "Die Englische"
1h 10min
Marillenstrudel
1h 45min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55min
Paradeiser-Gugelhupf mit Mandeln
1h
Marillenröster
30min
Birnenkompott mit Safran
3h
Grießflammeri mit Quittenkompott
4h 50min
Marillenmarmelade
35min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Zwetschkenröster
1h 30min