Urządzenia i Akcesoria
Hollerkoch
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
10 Gläser
Składniki
-
Äpfel entkernt, geschält, in Stücken300 g
-
frische Zwetschken halbiert, entkernt300 g
-
Orangensaft, frisch gepresst100 g
-
frische Holunderbeeren reif (siehe Tipp)1000 g
-
Rohrohrzucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht50 g
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Nelkenpulver¼ TL
-
Sonnenblumenöl20 g
-
Rum (opcjonalnie)20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
3 g
Kalorie
685 kJ /
164 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillenröster
30 min
Marillenmarmelade
35 min
Gebackene Hollerstrauben
30 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Kirschenkompott
1 godz. 35 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Ribiselgelee
55 min
Ribiselschnitten
1 godz.
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Powidl
8 godz.
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min