![Hollerkoch Hollerkoch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B62D836D-2626-44BE-B376-7130CC62B00F/Derivates/eafa6e09-72c0-4866-97df-34d782838f1f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Äpfel, entkernt, geschält, in Stücken
- 300 g frische Zwetschken, halbiert, entkernt
- 100 g Orangensaft, frisch gepresst
- 1000 g frische Holunderbeeren, reif (siehe Tipp)
- 100 g Rohrohrzucker
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Zimt, gemahlen
- ¼ TL Nelkenpulver
- 20 g Sonnenblumenöl
- 20 g Rum (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 685 kJ / 164 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Powidl
8 godz.
Marillenröster
30 dk
Gebackene Hollerstrauben
30 dk
Marillennektar
2 Std.
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5 min
Zwetschkenröster
1h 30min
Marillenmarmelade
35min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Ribiselgelee
55 dk
Ribiselschnitten
1sa
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Kirschenkompott
1 godz. 35 min