Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
TM6 TM5

Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien

4.9 (8 ocen)

Składniki

  • 1000 g Wasser
  • 500 g Rohrohrzucker
  • 80 g Limettensaft, frisch gepresst
  • 2 TL Lavendelblüten, frisch
    lub 1 ½ TL Lavendelblüten, getrocknet
  • 25 g Pistazien, gehackt
  • 1 Zimtstange, halbiert
  • 1400 - 1600 g frische Marillen (siehe Tipp)
  • 6 Gewürznelken

Wartości odżywcze
na 1 Glas
Kalorie
2059 kJ / 491 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
109 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy