![Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C6BF252C-1A3E-4B6C-9644-E8A2B40BFAE4/Derivates/d6ff07e2-897f-455a-a2c7-ac9f50aadd2c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 500 g Rohrohrzucker
- 80 g Limettensaft, frisch gepresst
-
2
TL Lavendelblüten, frisch
lub 1 ½ TL Lavendelblüten, getrocknet - 25 g Pistazien, gehackt
- 1 Zimtstange, halbiert
- 1400 - 1600 g frische Marillen (siehe Tipp)
- 6 Gewürznelken
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 2059 kJ / 491 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 109 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Powidl
8 Std.
Marillenröster
30min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Topfen-Marillen-Strudel
1 godz. 30 min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Marillenmarmelade
35 Min
Germknödel
1 Std.
Ribiselgelee
55min
Kirschenkompott
1 Std. 35 Min