Kirschen-Schokoladen-Kuchen
TM6 TM5

Kirschen-Schokoladen-Kuchen

4.0 (61 ocen)

Składniki

  • 200 g Butter
  • 150 g Weizenmehl, universal
  • 1 TL Weinstein-Backpulver
  • 100 g Mandeln
  • 100 g Haselnüsse
  • 200 g Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil), in Stücken
  • 1 Bio-Zitrone, Schale dünn abgeschält
  • 1 Prise Chiliflocken, getrocknet (opcjonalnie)
  • 100 g Zucker
  • 6 Eier
  • ½ TL Zimt, gemahlen
  • 1 Prise Salz
  • 400 - 500 g Kirschen, entsteint (siehe Tipp)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1930 kJ / 461 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy