Urządzenia i Akcesoria
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Butter200 g
-
Weizenmehl, universal150 g
-
Weinstein-Backpulver1 TL
-
Mandeln100 g
-
Haselnüsse100 g
-
Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil) in Stücken200 g
-
Bio-Zitrone Schale dünn abgeschält1
-
Chiliflocken, getrocknet (opcjonalnie)1 Prise
-
Zucker100 g
-
Eier6
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Salz1 Prise
-
Kirschen entsteint (siehe Tipp)400 - 500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1930 kJ /
461 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 godz. 40 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Rhabarberkuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Schoko-Bananen-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2 godz.
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2 godz.
Schneller Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min