Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Wasser
- 1700 g Birnen, geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)
- 4 - 8 Safranfäden
- 80 - 120 g Zucker
- 120 - 140 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Zimtstange, halbiert
- 2 Gewürznelken
-
½
TL Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
lub ½ TL Rosmarin, getrocknet (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1435 kJ / 341 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 12 g
Alternatywne przepisy
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Preiselbeerkompott
1h 25min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2h 30min
Fruchtiges Tomatenketchup
2h 25min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min
Kirschenkompott
1 Std. 35 Min
Powidl
8h
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min
Quittenmus
1h 45 min
Erdbeermarmelade
25 min
Semmelbrösel
5min
Ribiselgelee
55 min