
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Wasser
- 1700 g Birnen geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)
- 4 - 8 Safranfäden
- 80 - 120 g Zucker
- 120 - 140 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Zimtstange halbiert
- 2 Gewürznelken
-
½
TL Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
lub ½ TL Rosmarin, getrocknet (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 341 kcal / 1435 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 81 g
- Błonnik
- 12 g