Urządzenia i Akcesoria
Birnenkompott mit Safran
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 3 godz.
4 Gläser
Składniki
-
Wasser200 g
-
Birnen geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)1700 g
-
Safranfäden4 - 8
-
Zucker80 - 120 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst120 - 140 g
-
Zimtstange halbiert1
-
Gewürznelken2
-
½ TL Rosmarin, getrocknetThymian, getrocknet (opcjonalnie)½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
2 g
Kalorie
1435 kJ /
341 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
12 g
Węglowodany
81 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spätsommerkompott
3 godz. 5 min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2 godz. 30 min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Kirschenkompott
1 godz. 35 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 godz. 20 min
Ribiselgelee
55 min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Erdbeermarmelade
25 min
Apfel-Birnen-Gewürz-Kompott
20 min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Omas Apfelkompott
20 min