Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 70 g Weißwein
- ½ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
-
1
Päckchen Vanillezucker
lub 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht - 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Eidotter
- 700 g Äpfel (z. B. Boskop, Elstar), geschält, geviertelt und entkernt
- 50 g Rosinen
- 50 g Feinkristallzucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 30 g Zitronensaft
- 1 Eiklar
- 2 - 3 EL Mandeln, gehobelt
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1721 kJ / 411 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfentorte mit Streusel
1 Std. 55 Min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Erdbeer-Tiramisu
3 Std.
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2 Std.
Batzerlgugelhupf
2 Std. 50 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Tiramisu Torte
6 godz. 40 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 Std. 30 Min
Wiener Rehrücken
3h 40 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min