Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g frische rote Ribiseln, abgerebelt (siehe Tipp)
- 3 Stängel Lavendelblüten und -blätter (siehe Variation)
- 200 g Prosecco
- 1 Packung Gelierzucker 2:1 (à 500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2228 kJ / 531 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 121 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Heidelbeermarmelade
55 Min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Ribisel-Apfelessig
4sa 20 dk
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 Min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2 Std. 30 Min
Marillenröster
30 Min
Pfirsich-Curry-Chutney
1h
Marillenmarmelade mit Vanille
1 Std. 5 Min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 Min
Zwetschkenröster
1 Std. 30 Min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 Min
Ribiselgelee
55 Min