
Urządzenia i Akcesoria
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
400 g
Składniki
-
bakłażany (ok. 300 g każdy)3
-
oleju do skropienia bakłażanów3 łyżki
-
ząbki czosnku2
-
pasty tahini1 łyżka
-
chili, mielonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
244.2 kcal /
1021.6 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
12.9 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
304.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10min
Focaccia
2h 50min
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Hummus z suszonymi pomidorami
10min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Hummus z domowym tahini
25min
Pasta z pieczonego bakłażana
1h 50min
Tapenada
5min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35min
Sycylijska caponata
30min
Pasta z bakłażana
55min