Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de langostinos grandes crudos enteros
- 300 g de almejas frescas
- 2 cucharadas de sal gorda
Fumet
- 3 dientes de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 100 g de vino blanco
- 600 g de agua
- 1 cucharadita de sal
Judías
- 150 g de cebolla en cuartos
- 50 g de puerro en rodajas de 2 cm
- 1 diente de ajo
- 200 g de tomate troceado en conserva
- 30 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) aclaradas y escurridas
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Białko
- 33.8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 896.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmitako de salmón
1h
Judías blancas con chorizo
50min
Patatas guisadas con gambones
1h
Patatas guisadas con calamares
40min
Sopa marinera asturiana
45min
Sopa italiana de verduras y pasta
40min
Aguja de cerdo encebollada al jerez
1h
Bacalao en salsa de tomate
30min
Cazuela de fideos con langostinos
40min
Arroz meloso con codornices
1 Std. 10 Min
Patatas mare nostrum
1h
Carrilleras con sepia y arroz blanco
40min