Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de cardo cocido (en conserva)
- 30 g de aceite de oliva
- 20 g de mantequilla
- 3 dientes de ajo
- 1 cucharada de harina
- 40 g de almendra molida tostada
- 2 - 3 cucharadas de almendra laminada
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 6 ración
- Kalorie
- 4322.4 kJ / 1033.1 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 80.2 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 25 g
- Sód
- 1767.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Borrajas con gambas
40min
Porrusalda con bacalao
40min
Calamares en su tinta
1 godz. 5 min
Porrusalda con calabaza
50min
Sopa de ajo
40min
Borrajas y champiñones en conserva rehogados con beicon
20 Min
Cardo a la cerveza
25 Min
Croquetas de otoño con boletus
2h 45min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12 Std. 50 Min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Níscalos guisados
30min