Wersje kompatybilne
Merluza de pincho con jugo de gallo (Iago Castrillón)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jugo de gallo
- 1 capón de corral
- 1 cebolla en gajos
- 2 dientes de ajo
- 200 g de vino blanco
- 1 limón (reserve ralladura para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 ramitas de tomillo fresco
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
Merluza al vapor
- 500 g de agua
- 3 - 4 hojas de limonero
- 1 - 2 ramitas de tomillo fresco (reserve una ramita para decorar)
- 4 cebollitas francesas
- 4 lomos de merluza (150 g c/u)
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 676 kJ / 162 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas de bonito
45 min
Salsa verde
20 min
Albóndigas en salsa española para dos
30 min
Chipirones rellenos
1 Std. 10 Min
Pastel de cabracho
2h 50min
Gambones o langostinos marinados en papillote
2h 30min
Bricks de cangrejo
35 min
Lubina a la cantonesa - China
25 min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Lubina en papillote con crema de grelos
45 min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1h
Merluza en salsa verde con corazones de alcachofa
25 min