Wersje kompatybilne
Merluza de pincho con jugo de gallo (Iago Castrillón)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jugo de gallo
- 1 capón de corral
- 1 cebolla en gajos
- 2 dientes de ajo
- 200 g de vino blanco
- 1 limón (reserve ralladura para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 ramitas de tomillo fresco
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
Merluza al vapor
- 500 g de agua
- 3 - 4 hojas de limonero
- 1 - 2 ramitas de tomillo fresco (reserve una ramita para decorar)
- 4 cebollitas francesas
- 4 lomos de merluza (150 g c/u)
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 676 kJ / 162 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30 Min
Filetes de pescado al vapor con salsa maltesa de mandarina
25 Min
Solomillos de pollo con setas
1 Std.
Brochetas de palometa adobada
1 Std. 25 Min
Pollo asado con tapenade y pure de patata con cebollas caramelizadas
2h 15min
Buey de mar relleno a la provenzal
2 Std.
Lubina a la cantonesa - China
25 Min
Salmonetes en papillote
25 Min
Lubinas de ración en papillote para dos
30 Min
Salmón a la sal con patatas al vapor
1 Std.
Dorada a la veneciana
55min
Almejas con salsa de azafrán
30 Min