Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 1 ¼ cucharaditas de sal
- 800 g de cardo congelado
- 4 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 8 carabineros medianos
- 50 g de vino blanco
- 25 g de pan
- 10 almendras crudas sin piel
- 1 pellizco de pimentón picante
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1135 kJ / 272 kcal
- Białko
- 22.97 g
- Węglowodany
- 8.21 g
- Tłuszcz
- 16.32 g
- Błonnik
- 4.57 g
Alternatywne przepisy
Menestra de verduras al estilo de Navarra
1h
Borrajas con gambas
40min
Cardo a la cerveza
25min
Pochas guisadas con pato
1 Std. 10 Min
Boletus con foie en papillote
30 Min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 Min
Calamares en su tinta
1 Std. 5 Min
Torrijas a la plancha (sin azúcar)
2 godz. 20 min
Marmitako para dos
30 Min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 Min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 Min