Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 1 ¼ cucharaditas de sal
- 800 g de cardo congelado
- 4 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 8 carabineros medianos
- 50 g de vino blanco
- 25 g de pan
- 10 almendras crudas sin piel
- 1 pellizco de pimentón picante
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1135 kJ / 272 kcal
- Białko
- 22.97 g
- Węglowodany
- 8.21 g
- Tłuszcz
- 16.32 g
- Błonnik
- 4.57 g
Alternatywne przepisy
Borrajas con gambas
40min
Milhojas de bacalao ahumado y gelatina de tomate
6 Std. 20 Min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45min
Calamares en su tinta
1 godz. 5 min
Sopa de pescado
55 min
Pochas guisadas con pato
1 Std. 10 Min
Mejillones marinados con crema de azafrán
40min
Cardo a la cerveza
25 Min
Croquetas de otoño con boletus
2h 45min
Cardo con almendras
20 Min
Crema de porrusalda con bacalao y huevas de trucha
35min
Codornices en escabeche de boletus
25h