Wersje kompatybilne
Salade de bulots, pommes de terre, pesto de câpres et persil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 540 g d'eau
- 350 g de pommes de terre grenaille, lavées et non épluchées
- 100 g de câpres au vinaigre
- 24 bulots cuits
- 4 brins de persil frais, équeutés
- 2 gousses d'ail
- le jus d'1/2 citron jaune
- 70 g d'huile d'olive
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1066 kJ / 255.8 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 581.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinade au curcuma frais (pour côtelettes de porc)
12h 10min
Salade de haricots blancs, tomates et menthe
30min
Dorades farcies au pesto de coriandre
50min
Escalopes de foie gras panées aux kumquats
35min
Pizza capricciosa
1h 40min
Salade aux légumes de printemps
50min
Pois gourmands farcis au crabe
45 min
Salade d'automne au chou-fleur
1 Std. 5 Min
Salade de pommes de terre grenaille aux salicornes
1u.
Penne aux moules
1 Std. 5 Min
Salade bretonne
2h 15min
Paëlla aux fruits de mer
1 Std. 5 Min