Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 45 g pomidorów, suszonych, w oleju, odsączonych z zalewy
-
200
g sielawy, wędzonej, bez skóry i ości
lub 200 g siei, wędzonej, bez skóry i ości - 60 g jogurtu typu greckiego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 6 porcji
- Kalorie
- 1649.6 kJ / 394 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15 Min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2 godz. 10 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10min
Pasta z łososia
5min
Pasta z sera owczego
10min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16u. 15min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1h
Dip z łososia z koperkiem
10min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min