
Urządzenia i Akcesoria
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
14 sztuk
Składniki
Pikantny sos słodko-kwaśny
-
skrobi ziemniaczanej10 g
-
wody110 g
-
ząbek czosnku1
-
papryczek chili, świeżych z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki10 - 15 g
-
octu ryżowego40 g
-
sosu sojowego jasnego10 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego15 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata25 g
-
brązowego cukru80 g
Sajgonki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 10 g
-
ząbek czosnku1
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
białej kapusty pokrojonej na 5-7 cm kawałki500 g
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry90 g
-
cebuli czerwonej, pokrojonej w ćwiartki60 g
-
oleju30 g
-
sosu sojowego jasnego15 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
curry, mielonego1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
soli1 płaska łyżeczka
-
woda letnia, do namaczania papieru ryżowego
-
płatów papieru ryżowego (patrz wskazówka)36
Sposób przyrządzenia
-
olej do głębokiego smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
105.5 kcal /
441.4 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
20.8 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
273.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska