
Urządzenia i Akcesoria
Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Gulasz karaibski
-
mięsa z łopatki jagnięcej, bez kości (patrz wariant), pokrojonego na 3-4 cm kawałki800 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
sosu Worcestershire60 g
-
ząbki czosnku3
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
selera naciowego łodyg, pokrojonego na kawałki180 g
-
kolendry, świeżej2 - 4 gałązki
-
oregano, suszonego2 - 3 szczypty
-
liście laurowe, świeże2
-
pieprzu cayenne, mielonego1 - 1 ½ łyżeczki
-
oleju25 g
-
cukru trzcinowego20 g
-
przecieru pomidorowego z puszki50 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
wody450 g
Ryż gotowany na parze w filiżankach
-
ryżu basmati160 g
-
wody400 g
-
soli4 szczypty
-
oleju4 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
581 kcal /
2438 kJ
Białko
45 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
3.9 g