Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach

Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach

4.4 43 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

Gulasz karaibski
  • mięsa z łopatki jagnięcej, bez kości (patrz wariant), pokrojonego na 3-4 cm kawałki
    800 g
    800 g gulaszowego mięsa z jagnięciny, bez kości, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • sosu Worcestershire
    60 g
  • ząbki czosnku
    3
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • selera naciowego łodyg, pokrojonego na kawałki
    180 g
  • kolendry, świeżej
    2 - 4 gałązki
  • oregano, suszonego
    2 - 3 szczypty
  • liście laurowe, świeże
    2
    1 liść laurowy, suszony
  • pieprzu cayenne, mielonego
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • oleju
    25 g
  • cukru trzcinowego
    20 g
    20 g brązowego cukru
  • przecieru pomidorowego z puszki
    50 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • wody
    450 g
Ryż gotowany na parze w filiżankach
  • ryżu basmati
    160 g
  • wody
    400 g
  • soli
    4 szczypty
  • oleju
    4 łyżeczki
    4 łyżeczki masła, niesolonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 581 kcal / 2438 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...