Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach

Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach

4.4 44 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

Gulasz karaibski
  • 800 g mięsa z łopatki jagnięcej, bez kości (patrz wariant), pokrojonego na 3-4 cm kawałki
    800 g gulaszowego mięsa z jagnięciny, bez kości, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
  • 50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 60 g sosu Worcestershire
  • 3 ząbki czosnku
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 180 g selera naciowego łodyg, pokrojonego na kawałki
  • 2 - 4 gałązki kolendry, świeżej
  • 2 - 3 szczypty oregano, suszonego
  • 2 liście laurowe, świeże
    1 liść laurowy, suszony
  • 1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 25 g oleju
  • 20 g cukru trzcinowego
    20 g brązowego cukru
  • 50 g przecieru pomidorowego, z puszki
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 450 g wody
Ryż gotowany na parze w filiżankach
  • 160 g ryżu basmati
  • 400 g wody
  • 4 szczypty soli
  • 4 łyżeczki oleju
    4 łyżeczki masła, niesolonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 45 g
Kalorie 2438 kJ / 581 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...