
Urządzenia i Akcesoria
Pikantny chutney marchewkowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 słoiki
Składniki
-
nasion kolendry1 łyżeczka
-
natki pietruszki, świeżej5 - 7 gałązek
-
korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki30 g
-
skórka z 1 cytryny sparzonej
-
papryczek chili, świeżych pokrojonych na kawałki40 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki900 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego55 g
-
białego octu winnego200 g
-
wody100 g
-
cukru trzcinowego150 - 200 g
-
miodu wielokwiatowego65 g
-
soli1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
358.9 kcal /
1501.5 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
0.7 g
Węglowodany
88.5 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
1033.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Chutney z mango
40 min
Bakłażany bhurta
30 min
Chutney truskawkowy
50 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Chutney z jabłek
1 godz. 20 min
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Relish ogórkowy
1 godz. 30 min