Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 120 g gruszki, bardzo dojrzałej, miękkiej, pokrojonej na kawałki
- 20 g chrzanu, tartego, ze słoika
- 40 g borówek, np. leśnych, brusznicy, do mięs, ze słoika
- 20 - 30 g czerwonego wina, wytrawnego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 132.9 kJ / 31.8 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min
Dressing z kozim serem
10 min
Zielony sos wielkanocny
1h 20 min
Chrzan z jabłkami
15min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Chutney z jabłek
1h 20 min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10 min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15min