Urządzenia i Akcesoria
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
10 - 15 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
120 g gruszki bardzo dojrzałej, miękkiej, pokrojonej na kawałki
-
20 g chrzanu, tartego ze słoika
-
40 g borówek np. leśnych, brusznicy, do mięs, ze słoika
-
20 - 30 g czerwonego wina, wytrawnego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
0.6 g
Kalorie
132.9 kJ /
31.8 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
7.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny sos majonezowy
45min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1h 20min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1h 45min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20min
Sos gribiche
20min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2h 20min
Purée z kapusty i kasztanów
35min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30min
Zielony sos wielkanocny
1h 20min
Pasta z łososia
5min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35min
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
4h 45min