Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 120 g gruszki, bardzo dojrzałej, miękkiej, pokrojonej na kawałki
- 20 g chrzanu, tartego, ze słoika
- 40 g borówek, np. leśnych, brusznicy, do mięs, ze słoika
- 20 - 30 g czerwonego wina, wytrawnego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 132.9 kJ / 31.8 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
45 Min
Wigilijna zupa migdałowa
35 Min
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
4h 45min
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1 godz.
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20min
Gruszki w czerwonym winie
3h 10min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 Std. 10 Min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2h 45min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13h
Pascha Wielkanocna
12 Std. 30 Min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10min