Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu z kaczki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1 słoik
Składniki
-
300 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości pokrojonej na kawałki
-
4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
20 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli przekrojona na pół
-
120 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
-
1 - 2 ząbków czosnku
-
110 g soli gruboziarnistej
-
50 g wody50 g białego wina, wytrawnego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 - 2 goździki
-
1 owoc jałowca
-
1 - 2 ziarna pieprzu czarnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
153 g
Kalorie
3826.7 kJ /
914 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
8.9 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Musztarda z suszonymi figami
8 godz.
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Mąka ze zmielonych ziaren zbóż
5 min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Koncentrat bulionu cielęcego
1 godz. 20 min
Koncentrat bulionu wołowego
1 godz. 20 min
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min