Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu z kaczki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1 słoik
Składniki
-
300 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości pokrojonej na kawałki
-
4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
20 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli przekrojona na pół
-
120 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
-
1 - 2 ząbków czosnku
-
110 g soli gruboziarnistej
-
50 g wody50 g białego wina, wytrawnego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 - 2 goździki
-
1 owoc jałowca
-
1 - 2 ziarna pieprzu czarnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
153 g
Kalorie
3826.7 kJ /
914 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
8.9 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mieszanka curry
25 min
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Koncentrat bulionu cielęcego
1 godz. 20 min
Koncentrat bulionu wołowego
1 godz. 20 min
Arabska mieszanka przypraw
5 min
Pikantny chutney marchewkowy
4 godz. 10 min