Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Verduras
- 10 g de hojas de cilantro, frescas
- 180 g de jitomate guaje, en cubos (1 cm)
- 250 g de pepino europeo, sin semillas, con pile y en cubos (1 cm)
- 210 g de garbanzos cocidos, escurridos
- 110 g de granos de elote, enlatados y escurridos
- 20 g de jugo de limón recién exprimido
- ½ - 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
Salsa de aguacate
- 200 g de tomate verde, en cuartos
- 1 - 2 chiles serranos, o al gusto
- 1 aguacate grande (200 g de pulpa)
- 15 g de jugo de limón recién exprimido
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 15 g de aceite de aguacate
Montaje
- 100 g de lechuga romana, fileteada
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1205 kJ / 287 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 966 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Noodles con ejotes
40min
Enchiladas poblanas veganas
40min
Ensalada de quinoa con tofu
55min
Tinga de col
35min
Fajitas de tofu y verduras
25min
Tlacoyos de nopal
30min
Empanadas veganas de espirulina
40min
Ceviche de pepino y jícama
10min
Wraps de verduras
30min
Hongos al pastor
20min
Entomatadas de jamaica
50min
Barbacoa de hongos
30min