Wersje kompatybilne
Verduritas en salsa cacahuate y chile de árbol seco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 440 g de papas cambray, en mitades
- 460 g de coliflor, en floretes
- 35 g de aceite de oliva
- 5 chiles de árbol secos, sin rabo
- 450 g de jitomate, asado
- 40 g de cebolla, asada
- 2 dientes de ajo, asados
- 100 g de cacahuates tostados sin sal
- 2 cditas de sal gruesa
- 500 g de agua
- 180 g de calabacita, cortadas en bastones
- cilantro, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1264 kJ / 301 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopecitos de nopal y pollo
1 Std. 10 Min
Ensalada de ejotes navideños
1 Std. 10 Min
Ejotes almendrados
30min
Barbacoa de hongos
30min
Salsa martajada
50min
Nopales al guajillo TM6
35min
Aguachile de pepino y palmitos
15min
Tostadas de setas
30min
Ceviche de kiwi y mango
7 Min
Ceviche de pepino y jícama
10min
Ensalada de col Texana
15min
Tacos de camarón de la Viga
40min