Wersje kompatybilne
Verduritas en salsa cacahuate y chile de árbol seco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 440 g de papas cambray, en mitades
- 460 g de coliflor, en floretes
- 35 g de aceite de oliva
- 5 chiles de árbol secos, sin rabo
- 450 g de jitomate, asado
- 40 g de cebolla, asada
- 2 dientes de ajo, asados
- 100 g de cacahuates tostados sin sal
- 2 cditas de sal gruesa
- 500 g de agua
- 180 g de calabacita, cortadas en bastones
- cilantro, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1264 kJ / 301 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30min
Quinoa con ejotes
30min
Pescado para taquear
25min
Tostadas de rajas con pollo
40min
Verduras en salsa morita
35min
Chiles jalapeños rellenos de machaca de marlín
1h 10min
Ensalada de quinoa con tofu
55min
Tinga de col
35min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20min
Aguachile de pepino y palmitos
15 min
Barbacoa de hongos
30min