Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 piezas de guayabas, maduras
- 100 g de ciruelas pasas deshuesadas
- 1500 g de agua
- 1 limón amarillo, solamente la ralladura
- 1 naranja, solamente la ralladura
- 2 piezas de anís estrella
- 1 rama de canela
- 1 cda de cardamomo en polvo
- 1 pieza de manzana amarilla, grande en cuartos
- 1 pieza de pera, grande en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 312 kJ / 74 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 10 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de jitomate básico
35min
Agua de melón y guayaba
10 Min
Agua de jamaica y anís
15 Min
Ensalada de nopales
20 Min
Ponche
40min
Frijoles refritos
25 Min
Agua de Horchata
10 Min
Agua de pepino, limón y menta
5 Min
Atole de arroz sin lácteos
30min
Calabaza en tacha
1 Std. 15 Min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min
Atole de guayaba
40min