Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldillo
- 2 chiles morita, sin rabo
- 200 g de jitomate, en cuartos
- 20 g de cebolla
- ½ diente de ajo, pelado
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de comino en polvo
Bolitas de plátano
- 170 g de queso oaxaca, fresco y cortado en trozos
- 320 g de plátano macho, muy maduro y pelado
- 2 cdas de azúcar
- 1 cdita de sal fina
- 250 g de harina, y un poco más para empanizar
- aceite para freír, el suficiente
- crema ácida, para servir
- cilantro, para servir
- queso rallado fresco, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 823 kJ / 196 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 Min
Sopa de lentejas con plátano
1h 25min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Romeritos
1h 40min
Esquites de feria
25min
Entomatadas de jamaica
50min
Agua de Horchata
10min
Tlacoyitos de haba
1h 40min
Romeritos veganos
1 godz.
Enmoladas rellenas de plátano macho
30min
Enfrijoladas
30min
Tacos de flor de Jamaica
1 godz.