Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldillo
- 2 chiles morita, sin rabo
- 200 g de jitomate, en cuartos
- 20 g de cebolla
- ½ diente de ajo, pelado
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de comino en polvo
Bolitas de plátano
- 170 g de queso oaxaca, fresco y cortado en trozos
- 320 g de plátano macho, muy maduro y pelado
- 2 cdas de azúcar
- 1 cdita de sal fina
- 250 g de harina, y un poco más para empanizar
- aceite para freír, el suficiente
- crema ácida, para servir
- cilantro, para servir
- queso rallado fresco, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 823 kJ / 196 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabaza en tacha
1h 15min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Pancita de hongos
1sa
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40 dk
Atole de arroz de la esquina
35 dk
Molotes de plátano rellenos de queso
45 dk
Crepas mexicanas
1h 50min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 dk
Chile ancho relleno de frijol y plátano
1h 50min
Plátanos machos rellenos de picadillo
2h
Dulce de tapioca
1sa
Esquites de feria
25 min