Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, con cáscara
- 4 chiles morita, sin tallo ni semillas
- 5 xoconostles, pelados, sin semillas
- 20 g de aceite
- 250 g de jitomate guaje
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de azúcar, opcional
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 298 kJ / 71 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao a la Vizcaina
1h 15min
Caldillo de tomate al chipotle
30min
Salsa picante de cacahuate
15min
Chilacas con queso
40min
Tinga de col
35min
Chicharrón en salsa verde
35min
Caldo de camarón
40min
Sopa de lima yucateca
40min
Pollo con mole almendrado
2u.
Atole champurrado
20min
Pozole Rojo
1h 30 min
Nopalitos con guajillo y elote
30min