Urządzenia i Akcesoria
Salsa de xoconostle y morita asado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porciones
Składniki
-
50 g de cebolla
-
2 dientes de ajo con cáscara
-
4 chiles morita sin tallo ni semillas
-
5 xoconostles pelados, sin semillas
-
20 g de aceite
-
250 g de jitomate guaje
-
1 cdita de sal fina
-
1 cdita de azúcar opcional
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porción
Białko
1 g
Kalorie
298 kJ /
71 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
METATE & MOLCAJETE
62 Przepisy
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Esquites de feria
25 Min
Tepache
120 Std.
Agua de horchata
15 Min
Sopa de lima yucateca
40 Min
Sopa de hongos con huitlacoche
25 Min
Arroz al chile serrano y epazote
2 Std. 40 Min
Ensalada de nopal
30 Min
Sopa de hongos y epazote
35 Min
Taquitos de huitlacoche
25 Min
Esquites asados de Coyoacán
30 Min
Esquites
30 Min
Ponche
40 Min