Tarte à la fleur d'oranger

Tarte à la fleur d'oranger

4.3 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 parts

Składniki

La pâte sablée
  • 250 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 125 g de beurre doux détaillé en morceaux
  • 125 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
La garniture
  • 50 g de beurre mou
  • 75 g de sucre en poudre
  • 75 g d'amandes en poudre
  • 1 c. à café de fécule de maïs
  • 1 œuf
  • 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 50 g de pignons de pin
  • 50 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 552 kcal / 2308 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...