Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g de lait
- 175 g d'eau
- 2 sachets de levure boulangère sèche (11 g environ)
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel fin
- 1 c. à soupe d'huile végétale, pour graisser la poêle
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 813 kJ / 191 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Scones
25min
Crumpets
2h 35 min
Petits pains au muesli
1h 40min
Viennoiseries à la pâte d'amande et aux graines de potiron
2h 35 min
Gaufres-cookies aux noisettes
20 min
Muffins anglais à la farine complète
2j 10 menit
Pains de seigle à la banane
1u. 45min
Pain ciabatta
3h 45 min
Rouleaux à la cannelle
2h 15min
Scones au son d'avoine
35min
Bagel
1h 10min
Bretzel
1h 10min