Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa fervida
- 125 g leite
- 25 g farinha de espelta tipo 630
Massa principal
- 245 g leite frio
- 500 g farinha de espelta tipo 630
- 1 c. chá de sal
- 10 g fermento de padeiro fresco
-
70
g açúcar mascavado
lub 70 g açúcar amarelo - 50 g manteiga s/ sal fria cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
- 1 ovo p/ pincelar
- Amêndoa laminada q.b. p/ polvilhar
- Pérolas de açúcar q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 10 doses
- Kalorie
- 11442.1 kJ / 2734.7 kcal
- Białko
- 99.8 g
- Węglowodany
- 460.6 g
- Tłuszcz
- 71.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.2 g
- Błonnik
- 58.9 g
- Sód
- 2653.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguetes
15 Std.
Cacete com massa-mãe
21h 30min
Botões doces
2 Std. 45 Min
Bijoux de trigo e centeio
15h 20min
Bijoux de espelta
14 Std. 30 Min
Almofadas de batata
14 Std. 40 Min
Pão de especiarias
Brak ocen
Pãezinhos de muesli
15hod. 30min
Vianinhas
14 godz.
Carcaças de espelta
23 Std. 40 Min
Nuvem de espelta
16h 30min
Pão de espelta com sementes de abóbora
15 godz. 45 min