Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g figo cortado em quartos
- 40 g mel
- 20 g vinagre balsâmico
- 4 pés de tomilho-limão, só as folhas
- 240 g bolacha de canela
- 1 c. chá de mistura de especiarias p/ doces (cardamomo, noz-moscada e canela em pó)
- 80 g manteiga
- 4 claras de ovo
- 4 - 5 gotas de sumo de limão
- 80 g açúcar
- 500 g queijo mascarpone
- 4 gemas de ovo
- 200 g polpa de maracujá descongelada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2700 kJ / 646 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batatada - Bolo de batata doce
2 Std. 25 Min
Bolo de ananás
2h
Nevadas
3h 10 min.
Coroa de espelta
4h
Kulfi de manga e açafrão
8 godz.
Bolo de fubá
50min
Bolo de chocolate intenso (sem glúten)
7h 15min
Pão de pretzel low carb
1h
Bolo de chocolate e banana com coulis de morango
1h 20min
Chutney de maçã
45min
Recheio de sapateira
1h 15min
Folar de Valpaços
4h 20min