Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ humedecer
Recheio
- 100 g açúcar
- 100 g amêndoa s/ pele
- 10 g amido de milho
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 100 g manteiga
- 10 g rum
- 1 ovo
- 10 ameixas cortadas em gomos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte fresca de maçã
6 godz.
Enrolado de amêndoa
1 godz. 45 min
Piza arco-íris vegetariana
1 Std. 40 Min
Bolo de avelã e café
55 min
Quiche de legumes e tomate cereja
1 godz.
Tarte de marmelo
50 min
Crocante de frutos vermelhos
1 Std. 30 Min
Picado de abelha
40 min
Cheesecake de morango no forno
4 Std.
Tarte de chocolate e natas
12sa 20 dk
Bolo de limão e amêndoa
50 min
Tarte de alfarroba, amêndoa e figo
35 min