Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le coulis de fruits rouges
- 100 g d'eau
- 70 g de sucre en poudre
-
300
g de fruits rouges frais variés
lub 300 g de fruits rouges surgelés variés
La crème fouettée
- 50 g de sucre en poudre
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 100 g de mascarpone, très froid
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1370 kJ / 328 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3 Std. 20 Min
Tarte fraise, chantilly et pistache
40 Min
Tiramisu fruits rouges et violette
50 Min
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12h 30min
Glace au litchi, coulis de framboise
6 Std. 20 Min
Verrines aux fraises de saison
1 Std. 30 Min
Choux meringués aux fruits de la Passion
2 Std. 45 Min
Cheesecake et coulis de fraises
1h 5min
Crème fouettée aux mûres
15 Min
Salade de fruits cuits, chocolat chaud et chantilly
30 Min
Fontainebleau et coulis de fraises
5h 10min
Choux chantilly et fruits rouges
2 Std.