Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de morue salée (partie épaisse de la morue)
Le jour même
- 4 cives (4 tiges seulement)
- 4 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 3 gousses d'ail
- 1 citron vert non traité (3 bandes de zeste seulement)
- ½ piment rouge frais antillais (voir "Variante(s)")
- du poivre moulu
- 200 g de farine de blé
- 250 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 259 kJ / 62 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Crabe farci aux herbes
1 Std. 20 Min
Tourment d'amour à la goyave
1 Std. 15 Min
Acras de morue
13 Std.
Crabes farcis
1 Std. 15 Min
Tourment d'amour
2h
Croquettes de morue, sauce chien
24h
Féroce d'avocat
30min
Gratin de christophine au vivaneau
1h 10min
Sauce chien
10min
Accras de julienne
45min
Pain au beurre
1h 30min
Chocolat martiniquais
20min