Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de morue salée (partie épaisse de la morue)
Le jour même
- 4 cives (4 tiges seulement)
- 4 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 3 gousses d'ail
- 1 citron vert non traité (3 bandes de zeste seulement)
- ½ piment rouge frais antillais (voir "Variante(s)")
- du poivre moulu
- 200 g de farine de blé
- 250 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 259 kJ / 62 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Brandade de morue et persillade
50min
Féroce d'avocat
30 min
Croquettes de morue, sauce chien
24h
Tielle sétoise
3h 30min
Tourment d'amour à la goyave
1 Std. 15 Min
Accras de julienne
45 min
Sauce chien
10min
Gratin de christophine au vivaneau
1h 10min
Acras de morue
13h
Chocolat martiniquais
20 min
Beignets de crevettes
35min
Pain au beurre
1h 30min