Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- 60 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 150 g de cerneaux de noix
- 80 g de sucre roux
- 3 œufs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 120 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 120 g de crème liquide 35% m.g.
- 16 cerneaux de noix
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1609.6 kJ / 386.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 116.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux poires
50 dk
Gâteau fondant aux noix
40 dk
Tarte à l’orange
6h 5min
Cake pomme et cannelle
55 dk
Cake au café et aux noix
1sa 10 dk
Gâteau aux poires et aux amandes
1sa 50 dk
Tourte aux pommes et fruits rouges
3h 25min
Biscuits à la pâte d'amande
25 dk
Gâteau aux noix
45 Min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 dk
Tarte aux poires à l'ancienne
1sa 10 dk
Gâteau choco-noisette
1 Std. 40 Min