Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Palitos la reine picados
- 200 g palitos la reine partidos em metades
Coulis de morango e framboesa
-
250
g morangos
lub 250 g morangos congelados -
250
g framboesas
lub 250 g framboesas congeladas - 30 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 100 g açúcar
- 200 g champagne
- 1 ½ c. chá de ágar-ágar
Creme
- 50 g açúcar
- 300 g natas c/ 30-40% de gordura
- 300 g queijo mascarpone
Montagem
-
200
g groselhas, frescas p/ guarnecer
lub 200 g cereja de cocktail p/ guarnecer - Folhas de hortelã q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 copo
- Kalorie
- 1010.3 kJ / 241.5 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 95.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacotas de chocolate branco
4 Std. 5 Min
Panacota de figo
4 Std. 10 Min
Parfait de noz e ovos-moles da Ana Isabel Ferreira
5h
Mini pavlovas com três recheios
5h
Cheesecake
4h 30 min
Panacota com coulis de morango
6 godz. 25 min
Cheesecake de chocolate a vapor
1h
Tarte de framboesa
1h 10min
Sangria de frutos tropicais
10 min
Cheesecake de mirtilos
5h
Cheesecake com lemon curd
3h 30min
Pavlova de framboesa
5h 30min