![Gnocchetti verdi al profumo di menta Gnocchetti verdi al profumo di menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9f10b272-4b4b-4d2e-b237-6a18bcdec1c3/Derivates/11bd1247-3da2-4dec-a879-a7421ff227a8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchetti
- 500 g di acqua
- 600 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di spinaci in foglia surgelati
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di sale
Condimento
- 30 g di cipolla
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro
- 5 foglie di menta a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 5 foglie di menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1988.7 kJ / 475.2 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 80.3 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 644.5 mg
Alternatywne przepisy
Spatzle alla barbabietola
30 min
Gnocchi ripieni con spinaci freschi e salsiccia
1 godz. 30 min
Lasagne agli asparagi
1 godz. 30 min
Spatzle di cavoletti con speck
1 godz.
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Spätzle agli spinaci con panna e speck
1 godz.
Gnocchi di spinaci
55 min
Tortel di patate
40 min
Torta a strati mascarpone e lamponi
5h
Spatzle agli spinaci
1 godz.
Spatzle verdi alla carbonara
1 godz.
Risotto asparagi e zafferano
35min