![Sangria al lampone e basilico Sangria al lampone e basilico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1B855DA0-558F-42FD-A92F-EF0AEBB7813C/Derivates/B132792F-CF0C-4F96-BA82-7187D5394A1E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di zucchero
- 250 g di acqua
- 9 rametti di basilico fresco, le foglioline lavate
- 1 limone, pelato a vivo e a metà
-
180
g di lamponi freschi
lub 180 g di lamponi surgelati freschi - 500 g di acqua minerale frizzante fredda
- 1 limone, pelato a vivo e a fette
- 750 g di vino bianco freddo
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 525 kJ / 125 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Mojito
10 Min
Spritz ai lamponi
15 min
Spumone ai frutti di bosco
10 Min
Caipirinha
10 Min
Moscow mule
10 Min
Daiquiri
10 Min
Filtro d'amore
15 min
Mojito al mango
15 min
Cocktail ligure
10 Min
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
1 godz. 5 min
Canapè di anguria con feta e noci
20 min
Bellini
10 Min