![Purè di zucca e porri Purè di zucca e porri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0F01409B-2D60-4AB3-8198-5E9329A3B7A1/Derivates/199EBD06-3A4B-4D80-A9CD-AD9A591E3699.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di porri a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 70 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 548.1 kJ / 131 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Crema di cipolle e timo
1h
Vellutata di cavolfiore
50 dk
Purè di cavolfiore (vegan)
40 min
Purè di carote all'olio di oliva
30 min
Purè di cavolo viola
40 min
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45 dk
Purè di carote speziato
50 dk
Crema di broccoli e porri
45 dk
Vellutata al cavolo viola e kefir
50 dk
Crema di cavolfiore e ceci (vegan)
50 dk
Puré aromatico di zucca
40 min
Crema di zucca al profumo di cannella
40 min