Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di porri a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 70 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 548.1 kJ / 131 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di finocchi e carote
35 Min
Vellutata di riciclo
50 Min
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Crema di finocchi
35 Min
Vellutata di zucca
30 Min
Crema di zucca al profumo di cannella
40 Min
Crema di broccoli e porri
45 Min
Puré aromatico di zucca
40 Min
Vellutata di porri e radicchio
55 Min
Vellutata di indivia belga e speck
50 Min
Purè di cavolo viola
40 Min
Purè di patate e barbabietola
50 Min