Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g pitted black olives
- 80 g dried figs, halved
- 60 g walnut halves
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 200 g rye flour
- 450 g strong white bread flour
- 300 g water
-
42
g fresh yeast, crumbled
lub 11 g dried instant yeast - 2 tsp fine sea salt
- 100 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 830.3 kJ / 198.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 0.2 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Crusty Spelt Bread
2u. 20min
Spelt Bread
1h 45min
Rye and Walnut Bread
1 Std. 25 Min
Pumpkin, Carrot and Herb Bread
1h 30min
Spiced Pear Jam and Chorizo
1h 35min
Leftover Vegetable Houmous
10min
Pecan and Cranberry Rye Bread
3 Std.
Edamame and Spinach Dip
5min
Maple, Pecan and Banana Bread
1h 30min