![Rustic Olive, Fig and Walnut Bread Rustic Olive, Fig and Walnut Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eb251e3b-55d9-4aa6-88f5-ebe4c695d876/Derivates/5d93547e-0886-4c95-8d53-a92d2293db80.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g pitted black olives
- 80 g dried figs, halved
- 60 g walnut halves
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 200 g rye flour
- 450 g strong white bread flour
- 300 g water
-
42
g fresh yeast, crumbled
lub 11 g dried instant yeast - 2 tsp fine sea salt
- 100 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 830.3 kJ / 198.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 0.2 mg
Alternatywne przepisy
Courgette and Pine Nut Cake
50 Min
Rye Bread Rolls- Bürli
12 Std.
Curried Panini Bread - Panini al curry e ricotta
2h 35min
Maple, Pecan and Banana Bread
1 Std. 30 Min
Harissa
20min
Cardamom Bread and Butter Pudding
1 Std.
Pissaladière
1 Std. 30 Min
Amaranth Crispbread
1h 15min
Dark Chocolate, Clementine and Hazelnut Torte
1h 15min
Pecan and Cranberry Rye Bread
3 Std.
Rye and Walnut Bread
1 Std. 25 Min
Steamed Wholemeal Bread
2h