Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 1000 g d'eau
- 800 g de pommes de terre à chair farineuse, pelées et coupées en rondelles
- 300 - 350 g de farine
- 1 œuf (env. 60 g)
- 1 ½ - 2 c. à café de sel, selon vos goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux bolets et au brie
35 Min
Risotto alla milanese
30min
Petits croissants à la vanille
1 Std. 30 Min
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Gnocchi de pommes de terre
1 godz. 15 min
Duo de mini-tresses au beurre
2 godz. 10 min
Petits pains burger (buns)
1 Std. 45 Min
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Bretzels
1h 50min
Tarte flambée au lard
40min
Beignets de poisson et sauce tartare
50 Min
Pesto de basilic
10 Min